نسخه چاپی
به گزارش پایگاه خبری "عصر مالی" شادمهر کاظم زاده در گفتگو با خبرنگار "بااقتصاد"، به وجود واسطه گریهای بالا در حوزه مسکن اشاره کرد و گفت: بر اساس آمارهای رسمی 60 درصد خرید و فروش ها در حوزه مسکن جنبه سودا گری دارد.
وی افزود: مالیات بر خانه های خالی سالهاست که مورد بحث قرار گرفته است. نحوه دریافت مالیات و اینکه چه خانه هایی مشمول مالیات می شوند جای سوال دارد و سازکار شناسایی خانههای خالی، اجرا شدن قانون مالیات بر خانه های خالی را به تعویق انداخته است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بحث مالیات بر عایدی مسکن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است، اظهار داشت: در بحث خرید و فروش املاک و مسکن تلاش می شود که سوداگری حذف شود. مبالغی که به عنوان مالیات دریافت می شود را می توان برای بهبود شرایط مصرف کننده و مدیریت بازار استفاده کرد. همچنین هر اندازه که از میزان سوداگری در بازار کم شود بخش مصرف کننده تقویت شده و بازار سمت و سوی واقعی به خود می گیرد.
کاظم زاده ادامه داد: مسکن حالت سرمایه ای به خود اختصاص داده است. این طرح به دنبال این است که با حذف سوداگری ها سرمایه به سمت تولیدکننده واقعی حرکت کند.
وی با بیان اینکه در موضوع مالیات بر عایدی بین 5 تا 20 درصد مالیات اخذ می شود، عنوان کرد: افرادی که برای اولین بار صاحب خانه شوند یا افرادی که تنها یک واحد مسکونی داشته یا واحد جدیدی را نوسازی کنند، جزو افرادی هستند که عایدی بر مسکن را نمیپردازند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: کمیسیون های عمران و اقتصاد در حال بررسی طرح مذکور هستند. تلاش می شود تا با طرح های مختلف میزان سوداگری بازار مسکن کمتر شود. از آنجایی که سوداگری در بازار مسکن به حد زیادی وجود دارد، طرح مالیات بر عایدی تلاش می کند تا این سوداگری ها را کمرنگ کند. چون در بیشتر معاملات سوداگرانه کالا به دست مصرفکننده واقعی نمیرسد و قیمت مسکن تحت تاثیر این تکانهها بیشتر تغییر میکند. البته به صورت طبیعی قیمت مسکن متناسب با نرخ تورم هم تغییر میکند اما در حال حاضر سوداگری به عنوان یک موضوع مهم بر بازار مسکن سایه انداخته است.