به گزارش عصرمالی، احمد غفارزاده در برنامه رادیویی گفت: مالیات بر عایدی سرمایه با سه هدف طراحی شده است.
وی اظهارداشت: نخستین و مهمترین هدف كنترل سوداگری در كشور است یعنی به نوعی سوق دادن منابع از فعالیتهای غیر مولد و سفته بازی به سمت فعالیتهای مولد در جامعه است.
مشاور مالیاتی مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش درآمدهای دولت و بهبود عدالت مالیاتی در كشور از دیگر اهداف مالیات بر عایدی سرمایه است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش كه بهبود عدالت مالیاتی به چه مفهوم است، افزود: اگر در كشور قرار بر اینكه از یك حقوق بگیر مالیات اخذ شود چرا از سفته بازان و دلالان دارای درآمد میلیاردی مالیات اخذ نشود.
غفارزاده بیان داشت: متاسفانه این خلاء در منابع مالیاتی كشور سالهای سال وجود داشته و امید میرود با اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه این خلاء برطرف شود.
وی ادامه داد: اقدامات اخیری كه در مجلس شورای اسلامی انجام شده امید است با ملاحظاتی كه مالیات بر عایدی سرمایه باید داشته باشد بتوان این مالیات را در كشور اجرایی كرد.
مشاور مالیاتی مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال دیگری كه پرسیده شد چه داراییهایی در مرحله نخست جزو ماخذ این مالیات واقع میشوند، گفت: چهار نوع دارایی در طرح مجلس جزو ماخذ و پایه این مالیات پیشبینی شده است.
وی افزود: املاك با انواع كاربری و حق واگذاری محل یا سرقفلی، انواع وسائط نقلیه مشمول مقررات مربوط به شماره گذاری، انواع طلا، نقر،پلاتین وهمینطور مسكوكات طلا، نقره، پلاتین، جواهر آلات و انواع ارز از جمله این داراییها هستند.
غفارزاده در ادامه با بیان اینكه مالیات بر عایدی سرمایه برای افراد غیر تجاری است، اظهارداشت: اشخاص تجاری در گذشته این نوع مالیات را به نوعی در سایر منابع به غیر از املاك پرداخت میكردند و در قانون جدید فقط املاك برای افراد حقوقی اضافه شده است.
وی عنوان كرد: اخذ این نوع مالیات در كشورباید با ملاحظاتی همراه باشد چرا كه در كشور میزان تورم بالاست و بخش عمدهای از این تفاوت قیمتها به اصطلاح عایدی ناشی از تورم است بنابراین در این طرح تعدیلات تورمی نیز لحاظ شده است.
مشاور مالیاتی مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی یادآورشد: اگر یك نظام مالیاتی خوب، موفق و عادلانه در كشور وجود داشته باشد درسایر بخش های اقتصادی از جمله سیستم هدفمند سازی یارانه ها، شفاف سازی، جلوگیری از پولشویی و بسیاری موارد دیگر می توان اصلاحات خوبی انجام دادو به موفقیت های زیادی در نظام اقتصادی دست یافت.